Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

140 jaar Mol-Centrum Rozenberg Lichtstoet op 14 september keert terug naar de fantasie

Lichtstoet Mol

Op zaterdag 14 september trekt Mol-Centrum Rozenberg Lichtstoet opnieuw door de Centrumstraten. Maar liefst 23 prachtig verlichte praalwagens dompelen je onder in een sfeer van romantiek, fantasie en levendige kleuren.

Vanaf 19.30 uur start op de Rozenberg het straatanimatieprogramma. De start van de lichtstoet wordt om 20.45 uur aangekondigd door schitterende animatie. Kijk op www.rozenberglichtstoet.be voor meer info, de voorverkoopadressen en de voortgang van de opbouw van de praalwagens.

Start en aankomst van de lichtstoet bevinden zich ter hoogte van de spoorwegovergang Rozenberg. Daarna gaat het richting Statiestraat en Guido Gezellestraat.

Tickets voorverkoop

Tickets in voorverkoop zijn verkrijgbaar bij:

· Visit Mol, Markt 1a

· Cultuurbalie in de bib, Molenhoekstraat 2

· Onthaal- en informatiebalie ’t Getouw, Molenhoekstraat 2

· Onthaal- en informatiebalie welzijnssite Ten Hove, Jakob Smitslaan 24

· Verschillende locaties in onze gemeente die je vindt op www.rozenberglichtstoet.be/nl/tickets-en-vvk
 

Ticketprijzen:

· Standaard: 8 euro

· Voorverkoop: 6 euro (voorverkoopadressen: www.rozenberglichtstoet.be)

· Kinderen tot en met 12 jaar: gratis

· UiTPAS met kansentarief: 1,6 euro. Opgelet: enkel in voorverkoop, niet aan de kassa.

Immaterieel Cultureel Erfgoed

De Molse lichtstoeten, ontstaan in 1885, zijn sinds mei 2012 erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed. Zowel Mol-Centrum Rozenberg Lichtstoet als Lichtstoet Ginderbuiten hebben een rijke geschiedenis. Elke stoet heeft zijn eigenheid. Beide stoeten blijven trouw aan de traditionele gloeilampjes technologie, maar vullen die verder aan met de modernste verlichtingstechnieken.

 

Open Rozenberg: zondag 15 september

Op zondag 15 september, 1 dag na 140 jaar Mol-Centrum Rozenberg Lichtstoet, is iedereen welkom op de 16e editie van ‘Open Rozenberg’. Speciaal voor deze gelegenheid is de Rozenberg verkeersvrij.

Vanaf 9 tot 22 uur vind je er gezellige terrasjes en is er volop animatie voor jong en oud. Kom dus zeker langs en geniet doorlopend van kinderanimatie, hobby- en rommelmarkt, curiosa, muziekterrassen met live optredens, kindergrime, kermisattracties, springkastelen en foodtrucks.

Koninklijke Maatschappij De Rozenband vzw – Rozenberg Lichtstoet, 0486 43 89 87, rozenberg.lichtstoet@online.be, www.rozenberglichtstoet.be

Lichtstoet Mol

Deel dit artikel